Nästa kursdag...

Livgivande Företag arrangerar kursdagar 3-4 gånger per år. Vi äter gott, lyssnar på intressanta föreläsare och har workshops där vi tacklar aktuella utmaningar där vi som företagare kan göra skillnad i världen.

Nästa kursdag blir hösten 2018. Återkom för mer information om datum och talare. Tills vidare kan du ta del av innehållet från den senaste kursdagen om hur vi som företagare kan bekämpa människohandeln genom att besöka den här sidan

Har du frågor om eller förslag för kommande kursdagar, är du välkommen att höra av dig till mig!

Håkan Sandberg
info@livgivande.se
070-950 07 09


 

Kursdag 4 maj

Inbjudan Kursdag 2018-05-04.png

Varför företagande är en nyckel i kampen mot människohandeln.

bergendal, sollentuna

Livgivande Företag arbetar med att hitta innovativa, hållbara och värdiga lösningar för människor utsatta för fattigdom, orättvisor och tvång. Människohandel är en sådan situation där företagande är en nyckel därför att en av grundorsakerna till människohandel är bristen på jobb och försörjning. När man är ung och arbetslös och inte har hopp om att hitta försörjning och framtid hemma så blir man mer sårbar när någon kommer med ett lockande erbjudande om jobb på en annan ort eller till och med i ett rikare land. Att i särskilt utsatta områden skapa attraktiva arbetsplatser där man kan förtjäna sin inkomst och ha möjlighet att växa, är ett sätt att direkt motarbeta människohandeln. Att skapa trygga och anpassade arbetsplatser för kvinnor som utsatts för människohandel, som vill ta sig ur den och som är i behov av upprättelse och återanpassning till ett liv i samhället är ett annat behov där erfarenhet av företagande ger oss större förutsättningar att lyckas.

jennifer_tunehag_roemhildt2012 crop.jpg

Jennifer Roemhildt Tunehag har arbetat i 14 år i direkt kontakt med kvinnor och män utsatta för människohandel i Europa. Hon är grundaren till Lost Coin där hon tillsammans med sina medarbetare varje vecka betjänade kvinnor och män i prostitution i Aten, många av dem offer för människohandel. I sin nuvarande roll i European Freedom Network är hon ansvarig för att assistera och utrusta kristna som vill engagera sig mot människohandel i 35 länder. Detta seminarie är på engelska.

Anna på Talita.jpg

Anna Sander traumaterapeut och leg. apotekare och Josephine Appelqvist  traumaterapeut och jurist, grundade 2004 organisationen Talita i Stockholm, vars uppdrag är att bekämpa sexhandeln i alla dess former genom att erbjuda den drabbade målgruppen en möjlighet att uppleva inre helande och ett förändrat liv. Redan 1996 var Anna engagerad i ett uppsökande socialt arbete bland kvinnor i prostitution i Amsterdam. Josephine såg barnsexhandeln på nära håll i Filippinerna samt i sitt arbete som jurist på ECPAT Sverige där hon bl a genomfört en studie om barnsexhandel i Sverige (2002).

Josephine på Talita.jpg

Idag driver de även skyddade boenden med rehabilitering i Sverige, Mongoliet och Rumänien. De arbetar nära polis och socialtjänsten och har utvecklat en egen metod för rehabilitering där de kan betjäna både den som är i akut behov av att komma ifrån dem som håller dem fångna för att sedan återvända hem till sina familjer, men även dem som inte kan återvända hem kan få hjälp hela vägen till ett upprättat och förvandlat liv.

Mats Tunehag 2.JPG

Mats Tunehag är en talare och skribent med världen som sitt arbetsfält. Han har de senaste 20 åren varit fokuserad på att utveckla det som kommit att kallas Business As Mission (BAM), genom att facilitera strategiska allianser mellan företagare och organisationer med initiativ i BAM inriktning. I denna roll har Mats fått en unik överblick om vad som händer globalt i den rörelse av företagare som bestämt sig för att använda sina gåvor i världsförbättrande insatser.

Ulf Stenerhag 3 crop.jpg

Ulf Stenerhag är företagaren som såg människohandel på nära håll och kände han var tvungen att göra något åt det. Utan att veta hur det skulle gå till gjorde han det han kunde bäst och startade ett företag där vinsten helt skulle gå till arbete mot människohandel. Med den, i detta sammanhang, osannolika produkten av ett öl har framgången varit snabb och stadigt växande. Ulf ser sig inte som en hjälte men gör en insats som väckt stor uppmärksamhet, kanske just för att det inte är en humanitär organisation utan ett vinstdrivande företag som så helhjärtat gett sig in i kampen för att stå på de utnyttjandes sida och mot mäns våld mot kvinnor och barn.

vill du göra skillnad för dem som utsätts för människohandel genom att använda din kompetens, erfarenheter och nätverk?

Denna dag ger dig

information

inspiration

koordination

 

Behöver du mer information hör av dig till hakan.sandberg@livgivande.se

SISTA ANMÄLNINGSDAGEN 11 APRIL

Varmt välkommen den 4 maj!

Priser

Nya företag prova-på-pris: 950 kr

Icke företagare: 575 kr

Studenter: 250 kr

VIP gäst: enligt info

Anmäl dig eller via formuläret nedan

Namn *
Namn
Välj det som stämmer bäst på dig

Om du vill veta mer om Livgivande Företag och vad som händer framöver kan du kontakta Håkan Sandberg på info@livgivande.se. Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller följa oss på Facebook.