Nästa kursdag...

Livgivande Företag arrangerar kursdagar 3-4 gånger per år. Vi äter gott, lyssnar på intressanta föreläsare och har workshops där vi tacklar aktuella utmaningar där vi som företagare kan göra skillnad i världen.

Nästa kursdag är 28 september. Anmäl dig här nedan. Du kan också ta del av innehållet från den senaste kursdagen om hur vi som företagare kan bekämpa människohandeln genom att besöka den här sidan

Har du frågor om eller förslag för kommande kursdagar, är du välkommen att höra av dig till mig!

Håkan Sandberg
info@livgivande.se
070-950 07 09


 

Kursdag 28 september

Inbjudan Kursdag 2018-09-28.jpg

INTEGRATION & INNOVATION

Företagande gör stor skillnad.

Citykyrkan, Stockholm

Vi arrangerar tillsammans med Christian Young Professionals Stockholm.

Livgivande Företag arbetar med att hitta innovativa, hållbara och värdiga lösningar för människor utsatta för fattigdom, orättvisor och tvång. Flyktingarnas situation är en sådan och integrationsarbetet i Sverige har ställts på svåra prov. Genom ett innovativt tänkande och mycket hjärta kommer nya spännande lösningar fram och resultaten låter inte vänta på sig. Vi får lyssna till olika idéer och affärsmodeller som har olika och kompletterande värdeerbjudanden för att vi med värdighet och effektivitet ska kunna möta behoven hos nya svenskar. Vi får också tid att engagera oss i samtal och kanske möjlighet att haka på.

Khaldoun 3.jpg

Khaldoun Sarraj. Khaldoun kom till Sverige som flykting via Medelhavet som alla andra. Hans bakgrund i näringslivet är dock annorlunda än många andra som kommit under den senaste flykting vågen. Hans erfarenheter har gett honom en unik möjlighet att fungera som en brygga mellan kulturer och han jobbar sedan två år tillbaka med att hjälpa nyanlända starta företag i Sverige genom Itzinya Networks. www.itzinya.com/Norrkoping

andreas_konig 2.jpg

Andreas König. Social entreprenör som såg glappet i systemet där nyanlända ville jobba, företagare ville anställa men de helt enkelt inte hittade varandra och allting gick för långsamt. Sedan 2016 driver han företaget Just Arrived, www.justarrived.se, med 11 anställda där de gör det enklare för just företagare och utrikesfödda att hitta varandra genom en digital plattform och smart administration. Till dags dato har de fått ut ca 450 personer i arbete.

Natassia Fry2.jpg

Natassia Fry. Sociala relationer mellan dem som kommer till ett nytt land och de som är födda där är en av de viktigaste sakerna för att riktig integration ska ske. Trots att många svenskfödda skulle vilja etablera sådana relationer och trots att de flesta som kommer hit saknar dessa kontakter så händer det inte så lätt. Natassia är en social entreprenör med mycket erfarenhet på området. Tillsammans med en kollega har hon skapat organisationen Kompis Sverige, www.kompissverige.se, som stöder Sveriges kommuner i integrationsarbetet.

Amir Sajadi 4.jpg

Amir SajadiI. I Livgivande Företag pratar vi ofta om att vi måste hitta kopplingen och samspelet mellan Hjärta och Hjärna för att kunna påverka utvecklingen i världen på ett hållbart sätt. Amir Sajadi har startat företaget Hjärta-Hjärna-Cash, www.hhc.nu, och jobbar sedan 2009 med "impact ivesting" för både ideélla organisationer och företag med målsättning att lösa sociala problem.

per-clingweld 3.jpg

Per Clingweld är en förändringsagent och nätverkare i ordets mest positiva betydelse då han kopplar samman människor, kompetenser och ambitioner för att öka kraften i förändringsarbeten. Med bakgrund inom HR, Startups, fastighetsbranchen, IT och marknadsföring mm. har han verktyg för att skapa hävstång på ambitionerna att se sammanhang förändras genom ett innovativt tänkesätt och moderna digitala processer, senast som ansvarig för medlemsnätverket på Nova, www.novatalent.com.

Kennet Båth 3.jpg

Kennet Båth är en framgångsrik entreprenör sedan 30 år tillbaka. Specialicerad inom automatiserad marknadsföring både inom B2B och B2C. Driver sedan 2009 bl.a. företaget Wonderville AB, wonderville.se, Kennet har dessutom erfarenhet inom hållbarhetsarbete och socialt ansvarstagande som företagare.

Vill du engagera dig och göra skillnad för dem som är nya i Sverige genom att använda din kompetens, erfarenheter och nätverk?

Denna dag ger dig

information

inspiration

koordination

 

Behöver du mer information hör av dig till hakan.sandberg@livgivande.se

SISTA ANMÄLNINGSDAG 21 september

Varmt välkommen den 28 september!

Priser

Nya företag prova-på-pris: 950 kr

Icke företagare: 575 kr

Studenter och VIP-gäster: självkostnad för fika och lunch

Anmäl dig eller via formuläret nedan

Namn *
Namn
Välj det som stämmer bäst på dig

Om du vill veta mer om Livgivande Företag och vad som händer framöver kan du kontakta Håkan Sandberg på info@livgivande.se. Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller följa oss på Facebook.

 
 
Logo itzinya networks-png.png
 
Logo JustArrived.png
 
Logo Kompis Sverige.png
 
Logo HHC.jpg
 
Logo Nova.png
 
logo wonderville.png